RRRR - REDWOODS OCH RUSSIAN RIVER. R.

Några timmar sydöst och man möts av snö i Yosemite, en timma söderut och det är San Fransisco med allt vad det innebär (såsom marijuanafestivaler eller skyskrapor), och en halvtimmas färd mot väster så finner man sig plötsligt vandra runt bland över tusen år gamla träd - lika höga som såväl tidigare nämnda skyskrapor som festivalbesökare.

Med en av världens förmodligen längsta meningar vill jag helt enkelt säga att i det avlånga Kalifornien finns ett brett utbud av både klimat, aktiviteter och sevärdheter. Idag har det varit olidligt varmt i Santa Rosa, men jag och min hostmom Shelley begav oss mot väst för att besöka Armstrong Redwoods. Där var det något svalare, och mycket skugga erbjöds av de majestätiska träden. Måste säga att det var en helt otrolig upplevelse, kan inte låta bli att fascineras av vad naturen kan skapa. 
   Efter vår lilla hiking i skogen hoppade vi in i bilen igen och for mot The Russian River. Hiking och hiking förresten, jag vet inte riktigt om det är vad jag kallar det för när det går ut på att köpa med sig en latte som man sippar på medan man traskar på asfaltsvägen som går genom skogen... Nåväl! Bilen åkte över kullar, längs vattnet, mellan än fler gigantiska träd och vi gjorde detsamma. Som om det fina landskapet inte var nog möttes vi plötsligt av ett glittrande hav, hökar som cirkulerade ovanför klipporna och en hel klan med hispanics som argumenterade högljutt på spanska. Problemet verkade vara hur de skulle få ner sin gigantiska kylväska för den branta vägen ner till stranden. 
     Jag och Shelley hoppade ur bilen och tog en promenad i motsatt riktning och satte oss sedan på några klippor och tittade ner mot den djupa avgrund där stenar och havsvatten till slut möttes. Det var egentligen inte förrän jag satt där som jag insåg hur mycket ljud vi har omkring oss i Santa Rosa. Kontrasterna var påtagliga mellan rullande vågor och - med amerikanska mått mätt - småstadslarm från tusentals bilar, ständigt tjatter från alla människor och uttryckningsfordon som väsnas när de svischar förbi stup i kvarten.

Har haft en fantastiskt härlig dag och är glad att jag slapp uppleva när Santa Rosa passerade 30gradersgränsen idag, det där med värme är inte riktigt min grej! Tror dock att många av mina klasskamrater är glada att de fått tillfälle att bättra på sin bränna, och ryktet går att så också skett. Sista lördagen här går mot sitt slut, och det ska den göra med bravur - jag ska nu inta köket och servera svennetacos! Svensk tacos, alltså.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0